Lesaanbod

Voor iedereen en voor elk wat wils

Even weg van het 'moeten'...

Een overvolle agenda, altijd druk, te weinig tijd om te ontspannen… wie kent het niet? We 'moeten' van alles: werken, presteren, een goede ouder zijn, boodschappen doen, het huis op orde, sporten, tijd maken voor vrienden en familie, er goed uitzien, bijblijven op social media…
Yogamundo biedt je de gelegenheid om af en toe uit de hectiek van alledag te stappen, even tijd te nemen voor jezelf en op een leuke, ontspannen manier te werken aan een gezond(er), sterker en flexibeler lichaam, meer energie en meer rust in je hoofd.

Wij bieden uiteenlopende lessen, van heel rustig en meditatief tot intensief en uitdagend. En alles daar tussenin... Maar altijd verrassend en afwisselend. Met naast de yogahoudingen volop ruimte voor ademhalingstechnieken, lichaamsbewustzijn en ontspanningsoefeningen.
Sommige lessen zijn wekelijks, andere lessen worden aangeboden in blokken van een aantal weken.
De lessen duren, afhankelijk van het soort les, 60-90 minuten. En na afloop is er, voor wie wil, altijd een lekker kopje thee. 

Hieronder vind je een overzicht van ons (huidige) lesaanbod in de studio.
Ben je benieuwd en wil je een keer geheel vrijblijvend komen sfeerproeven? Meld je dan aan voor een proefles.
In de zomermaanden zijn we ook buiten heel actief. Kijk hier voor al onze buitenyoga-activiteiten. 
Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Flow Yoga

Een afwisselende, dynamische les waarin we 'bewegen met de seizoenen'. Inspannende, uitdagende houdingen en flows (yang) worden afgewisseld met meer verstillende en verdiepende houdingen (yin). Met elementen uit zowel de hatha yoga, poweryoga, yin yoga en vinyasa yoga. Geschikt voor zowel de beginnende als ervaren yogi. 

Easy Flow

Een rustige Flow-les met staande, zittende en liggende houdingen, die in een ontspannen tempo worden uitgevoerd. Geschikt voor zowel de beginnende als ervaren yogi, maar ook voor mensen met bepaalde fysieke belemmeringen of ongemakken, bijvoorbeeld ivm blessures of na langdurige revalidatie. 

Power Flow

Een pittige Flow-les, waarin de yogahoudingen en flows in een hoger tempo worden uitgevoerd. In deze les ligt het accent op spierversterkende oefeningen en uithoudingsvermogen. Zweten is niet uitgesloten! Niet geschikt tijdens de zwangerschap en/of voor mensen met fysieke belemmeringen of blessures. 

Integrale Yoga

Een rustige vorm van yoga waarin alle elementen van de traditionele yoga terugkomen. Deze les bestaat uit diverse lichaamshoudingen, ademoefeningen, concentratie- en ontspanningsoefeningen en meditatie. De nadruk in deze lessen ligt op (diepe) ontspanning. Geschikt voor alle niveaus.

Hatha Yoga

Een klassieke hatha yogales met zowel spierversterkende als ontspannende oefeningen. De les is opgebouwd uit staande, zittende en liggende houdingen, variërend van mild tot uitdagend, waarbij het hele lichaam aan bod komt. Belangrijk onderdeel in elke les is de ademhaling. Geschikt voor alle niveaus.

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga leert je op verantwoorde wijze in beweging te blijven, biedt handvatten om eventuele fysieke ongemakken tijdens de zwangerschap te verzachten of verlichten en bereidt je voor op de bevalling, zodat je deze vol vertrouwen tegemoet kunt zien. De cursus bestaat uit 8 lessen, incl. partnerles. 

MamaYoga

Een herstelprogramma voor na je bevalling. Op verantwoorde wijze ga je aan de slag met het aansterken van je spieren (met name buik, rug en bekkenbodem), met als doel om van daaruit al je gewone (sport)activiteiten weer te kunnen hervatten. Ook is er aandacht voor andere postnatale ongemakken. 

Yoga Light

Een rustige, milde les, speciaal afgestemd op mensen met bepaalde fysieke belemmeringen of ongemakken, bijv. ivm blessures. In deze les nemen we alle tijd voor de houdingen en reiken we waar nodig alternatieve oefeningen aan, afgestemd op ieders persoonlijke mogelijkheden. Ook geschikt voor de beginnende yogi. 

Yoga & Dans

Een unieke combinatie van yogahoudingen en dansbewegingen. In blokken van 6 weken gaan we aan de slag met een aantal yoga&dans combinaties. De choreografieën oefenen we eerst stap voor stap, en pas daarna wordt de muziek toegevoegd. Ervaring met yoga en/of dans is niet vereist.

Yoga voor kids

Tijdens de schoolvakanties en op diverse lagere en middelbare scholen in Zeeland bieden we ook yogalessen voor uiteenlopende leeftijdscategorieën. Deze lessen worden (vooralsnog) niet wekelijks aangeboden, maar bij voldoende belangstelling behoort dit wel tot de mogelijkheden. Neem gerust contact op voor meer informatie!

Zelf online je lessen boeken

We werken in de studio met Momoyoga, een online boekingssysteem waarmee je zelf heel eenvoudig je lessen kunt boeken én betalen. 

Via deze link kun je je kosteloos en geheel vrijblijvend aanmelden voor ons boekingssysteem. Ook wanneer je via een andere yogastudio al bent ingeschreven bij Momoyoga, kun je bij onze studio lessen boeken. Je aanmelding bij Momoyoga verplicht je tot niets. Je beslist zelf of en op welk moment je lessen gaat boeken.

Met de handige Momoyoga-app heb je het lesrooster altijd bij de hand en kun je online lessen boeken en annuleren. De Momoyoga-app is gratis te downloaden in de App Store en op Google Play

Praktische informatie

Yogamatten, kussens, dekens en diverse yoga props zijn in de studio aanwezig. Draag bij voorkeur makkelijke, loszittende kleding die niet knelt. Neem ook een vest/trui en eventueel sokken mee voor tijdens de ontspanning. 

Kom je sfeerproeven?

Ben je benieuwd of yoga iets voor je is?
Of wil je gewoon eerst sfeer komen proeven? Meld je dan aan voor een proefles.
Een proefles is gratis. Maar omdat we met kleine groepen werken, wel graag eerst even aanmelden. 

Een paar huisregels...

Wij zijn über-flexibel. In heel veel opzichten. Maar, om alles voor iedereen zo soepel mogelijk te laten verlopen en te zorgen dat elke yogi optimaal kan genieten van zijn of haar yogalessen, hanteren we wel een paar (logische) huisregels:

Wees op tijd

We beginnen elke les in stilte, met een korte meditatie of ontspanningsoefening. Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent (uiterlijk 5 minuten van te voren), zodat je je in alle rust kunt installeren en we ongestoord en op tijd met de les kunnen beginnen.

Houd met elkaar de studio en materialen netjes

Alle materialen voor je yogales zijn in de studio aanwezig. Deze worden met grote regelmaat gereinigd en/of gewassen. Mocht je gebruik maken van de studiomatten, gebruik dan bij voorkeur een (yoga)towel over je mat, of maak je matje na afloop schoon met de daarvoor aanwezige schoonmaakmiddelen.

Ben je vehinderd? Laat het ons tijdig weten!

Het online boekingssysteem biedt heel veel flexibiliteit. Zo kun je je zelfs op het laatste moment nog voor een les aanmelden. Ben je een keer verhinderd, meld je dan uiterlijk 4 uur van te voren af, zodat je plekje weer vrijkomt voor iemand anders. Let op: meld je je te laat af, dan ben je deze les alsnog 'kwijt'!

De meest gestelde vragen over yoga...

Yoga... da's toch heel zweverig en zo?!

Zweverig... tja, da's maar net wat je daaronder verstaat. En wat je gewend bent. Wij staan in elk geval met beide voeten op de grond. En dat proberen we ook over te brengen in onze lessen. Maar ja, we nodigen (of dagen) je tijdens de lessen wel uit om naar binnen te keren en zo dicht(er) bij jezelf te komen. Dat doen we deels via yogahoudingen en ademhaling, maar ook via ontspanningsoefeningen, visualisatie en meditatie. Soms is dat in het begin wat onwennig. Maar gun jezelf de ruimte om je hiervoor open te stellen en ontdek zelf wat yoga voor je kan betekenen.

Moet je superslank en megaflexibel zijn om yoga te beoefenen?

 Nee! Yoga is voor iedereen en 'every-body'. Letterlijk. Yoga is geen wedstrijd. Yoga doe je enkel en alleen voor jezelf. Bewegen binnen de mogelijkheden van jouw eigen lichaam. Dat is de uitdaging. Je eigen grenzen verkennen, erkennen en misschien oprekken. Maar meer niet. Flexibel(er) word je vanzelf (ja, jij ook!). En slank(er) soms... ;-) Maar yoga gaat, wat ons betreft, in eerste instantie over naar binnen keren en gaan ontdekken wie jij bent, wat jij kunt en waar jij op elk moment het meest behoefte aan hebt. Wees welkom en ontdek het zelf! 

Yoga is alleen voor vrouwen, toch?

Nog zo'n misvatting... Nee, yoga is niet alleen voor vrouwen. Integendeel, yoga is notabene bedacht door mannen! Yoga kan juist ook voor mannen zo heilzaam zijn. Yoga is, zoals we al zeiden, voor iedereen! Jong, oud, dik, dun, man, vrouw... Dus heren, wees welkom! En staat een gemengde groep je (nog) tegen en heb je een paar mannen bij elkaar, dan zetten we met plezier een les 'Yoga voor mannen' op het rooster!