Yin Yoga

Even een moment voor jezelf

Praktische informatie

De lessen zijn geschikt voor jong en oud, mannen en vrouwen. Ervaring is niet vereist. Met eventuele fysieke beperkingen wordt tijdens de les zoveel mogelijk rekening gehouden.

Yogamatten, kussens, dekens en overige benodigde materialen zijn in de studio aanwezig. Draag bij voorkeur makkelijke, loszittende kleding die niet knelt. Neem ook een vest/trui en eventueel sokken mee voor tijdens de ontspanning. 

Prijzen:

  • 10-strippenkaart: € 100,00*
  • losse les: € 12,50

*Strippenkaarten zijn 3 maanden geldig. Na die periode komen niet gebruikte strippen te vervallen. Eventuele gemiste lessen kunnen op een andere lesdag worden ingehaald.

Yin Yoga is een hele rustige vorm van yoga waarbij je helemaal op jezelf gefocust bent. Yin Yoga is toegankelijk voor iedereen en bij uitstek geschikt voor mensen met een heel druk of stressvol leven. Yin Yoga biedt verlichting bij uiteenlopende rug-, nek- en schouderklachten en bevordert de fysieke en mentale balans. Daarnaast draagt Yin Yoga bij aan het soepel maken van het bindweefsel en het verlengen van de spieren. Daarmee is deze yogavorm ook voor duursporters heel effectief.

De lessen duren vijf kwartier. We beginnen met een korte meditatie en vervolgen met diverse yogahoudingen. De oefeningen in Yin Yoga zijn rustig en je blijft lang in een houding zitten of liggen, soms wel langer dan 5 minuten. Tijdens deze houdingen vertellen we iets meer over wat de houding voor je doet. We kijken of je comfortabel bent in de houding en passen deze desgewenst aan. Waar nodig wordt daarbij gebruikt gemaakt van ‘yoga props’, zoals blokken, bolsters en riemen. Tijdens de houdingen zijn je ogen grotendeels gesloten, zodat je helemaal kunt focussen op wat er gebeurt in je lichaam. De les wordt afgesloten met een eindontspanning (Yoga Nidra). Deze vorm van ontspanning draagt bij aan een goede nachtrust.

Kom vrijblijvend sfeerproeven!

Ben je benieuwd of Yin Yoga iets voor je is? Of wil je gewoon eerst sfeer komen proeven? Meld je dan aan voor een proefles (kosten 10 euro). Omdat Yogamundo altijd met kleine groepen werkt, wel graag eerst even aanmelden, zodat je zeker weet dat er een plekje vrij is. Aanmelden voor een proefles kan via het inschrijfformulier.

Ja, ik doe mee!

Ik wil meedoen met Yin Yoga.

Inschrijven